Bitcoin

Bitcoin bojuje o hranici 17 tisíc dolarů. Za poslední týden oslabil o více než sedm procent

Agónie nejpopulárnější kryptoměny Bitcoin pokračuje. Jeho cena se za poslední měsíc fakticky nezměnila, obchoduje se nejčastěji v intervalu od 16 do 18 tisíc dolarů. V posledních sedmi dnech však nastoupil sestupný trend.

Ztráta 7 procent během týdne

Bitcoin se aktuálně obchoduje těsně pod hranicí 17 tisíc dolarů. Za poslední týden nejpopulárnější kryptoměna ztratila přes sedm procent své hodnoty, když se ještě před týdnem obchodoval za více než 18 tisíc dolarů. Bitcoin stále pociťuje následky série krachů významných kryptoměnových obchodníků, a tak jeho hodnota má tendenci spíše klesat.

Ethereum za 1200 dolarů

Podobný vývoj zaznamenává také druhá největší kryptoměna (co do tržní kapitalizace) Ethereum. Její hodnota za poslední týden klesla téměř o deset procent a obchoduje se kolem 1200 dolarů. Kryptoměnovému trhu rovněž nenahrává pokračující zpřísňování měnové politiky v podobě zvyšování úrokových sazeb, a tak investoři dávají přednost relativně výnosnějším, avšak méně rizikovým aktivům. Vzhledem k tomu, že významné světové centrální banky daly najevo odhodlání ve zvyšování sazeb pokračovat, nelze očekávat zásadní obrat trendu na kryptoměnách.