Warner Bros. zahajuje novou streamovací službu-

Bude Warner Bros. novým streamovacím gigantem?

Přestože se objevily zprávy o stramovací platformě Warner Bros Discovery, ještě ale nemusí být čas kupovat akcie WBD. Trhy jsou nervózní a navíc není kam spěchat, protože Warner Bros. má ještě příliš vysoký dluh.

Na zvěsti kolem streamování Warner Bros. ale nemusíte vsadit, to by byl velký risk vzhledem k tomu, že není vyjasněná strategie. Navíc akcie WBD mají klesající trajektorii a to už od konce dubna, kdy se propadly o téměř osm procent. Na konci května už byly na minimum lehce pod 17 dolary, ze dna se pak odrazily díky zprávě o společném podniku s BT Group.

I z výše uvedených důvodů převažují spíše důvody proč akcie nekoupit. Přesto existují i pozitivní zprávy. Jednou z nich je i spolupráce se společností Brightline, která poskytuje propojenou reklamu pro zvýšení příjmů z televizního vysílání.

Personalizované reklamy jsou pro Warner Bros. výhodným zdrojem financí, protože má nízký odliv sledujících a vysoké dodatečné příjmy. Verze streamování ad-lite je po pandemii velmi přitažlivá, proto je tato verze nutná pro spojení WBD a BrightLine. Potenciální sloučení by mohlo pozitivně ovlivnit akcie WBD.

Na druhou stranu je ale očekáván zisk menší o půl miliardy než původní výhled (jako příčinu lze uvést i zrušenou nákladnou televizi CNN+). Budeme muset čekat na výsledky druhého čtvrtletí, abychom se dozvěděli, jaká je skutečnost.

Pro některé investory může být vhodné počat až na oznávení výsledků za tot čtvrtletí a až poté se rozhodnout, zda jsou akcie Warner Bros. vhodné ke koupi či nikoli.