Americké akcie posílily, hlavní roli hrál Pfizer

Farmaceutický gigant Pfizer táhl americké akcie vzhůru

Všechny klíčové americké akcie během čtvrtečního obchodování posílily. Nejvíce přidal souhrnný index S&P 500, a to téměř půl procenta. Investoři ocenili zejména rozhodnutí farmaceutické skupiny Pfizer o akvizici výrobce antivirotik.

Výrazné zpevnění Pfizeru

Farmaceutická společnost Pfizer posílila o 4,3 procenta. Investoři přijali pozitivně zprávy o tom, že Pfizer má v plánu do svého portfolia získat společnost ReViral, za kterou dá přes půl miliardy dolarů. ReViral je společností, která se zaměřuje na vývoj antivirotik a mezi kandidáty na léky má několik látek, které by mohly být efektivní v potlačování nemoci Covid-19.

Ostatní sílící americké akcie

Na růstu akcií na Wall Street se podílela také automobilka Tesla, jejíž akcie zpevnily o 1,2 procenta. Tesla přitom na začátku obchodování ztrácela, obrat přišel teprve krátce po poledni místního času. Automobilka totiž oznámila otevření výrobního závodu v Texasu, který je klíčový pro naplnění růstových ambicí automobilky. Mírný růst zaznamenala také technologická společnost Microsoft, která zpevnila o 0,6 procenta.