Akciové burzy v Evropě byly zasaženy nervozitou investorů v předvečer zasedání Evropské centrální banky, asijské a americké trhy v polovině týdne rostly.

Americké akcie rostou čtvrtý den v řadě. Pomáhají výsledky firem i zasedání ECB

Zatímco akciové burzy v Evropě byly zasaženy nervozitou investorů v předvečer zasedání Evropské centrální banky, asijské a americké trhy v polovině týdne rostly. Wall Street hlavně díky technologickým akciím.

Středeční obchodní optimismus

Akcie na newyorské burze vstoupily do středečního obchodování optimisticky. Hlavní index S&P 500 zpevnil o 0,7 procenta, technologický Nasdaq dokonce vzrostl o více než 1,6 procenta. Americkým akciím pomohl skvělý začátek pololetní výsledkové sezóny. Ze 60 společností, které jsou zahrnuty do indexu S&P 500, a které zatím oznámily své výsledky, téměř 80 procent překonalo odhady analytiků.

Strach ze zasedání Evropské centrální banky

Wall Street pomohla také nervozita investorů z blížícího se zasedání Evropské centrální banky, které je naplánováno na čtvrtek. To se naopak negativně projevilo na evropských akciích, kde nejvíce oslabily burzy v Miláně a Madridu.

V důsledku toho oslabovalo také euro vůči dolaru. Společná evropská měna se před několika dny dotkla parity s dolarem, od té doby ale opět začalo sílit právě díky očekávání, že Evropská centrální banka zvýší své základní úrokové sazby.