Blockchain dosáhne inkluzivního udržitelného rozvoje

Současně s 50. výročním zasedáním Světového ekonomického fóra (WEF) OKEx, největší světová burza kryptoměn a derivátů podle objemu obchodování, v Davosu zkoumá, jak by se měl formovat nový finanční systém založený na blockchainu. Lennix Lai, ředitel pro finanční trhy společnosti OKEx, se zúčastnil dvou významných akcí v Davosu, zasedání Russia House 2020 a EmTech Investment Meeting 2020, aby se v tomto ohledu podělil o své názory.

Navzdory tomu, že je mnoho zemí velmi rozvinutých, stále jsou více než 2 miliardy celosvětové populace vyloučeny z tradičních finančních služeb z důvodu vysokých provozních nákladů na zakládání poboček v nedostatečně rozvinutých oblastech. „Unbankedness“ je na jedné straně jednou z největších překážek blahobytu. Na druhou stranu je to skvělá příležitost pro blockchain a finanční technologie, aby tento stav změnily.

„Život bez bankovnictví je globální výzva. U znevýhodněných osob, které si nemohou dovolit obrátit se na banku nebo jí nemohou nabídnout dostatečné ekonomické výhody, není možná slušná životní úroveň“, řekl Lennix Lai na setkání s názvem Russia House 2020. „Zdá se, že blockchain a kryptoměny jsou řešením tohoto problému díky poskytování digitálního decentralizovaného finančního systému.“

„Jako přední kryptoburza s vizí finančního začlenění jsme zavázáni přinášet robustní a důvěryhodné prostředí, které bude sloužit uživatelům kryptoměn,“ řekl Lennix Lai na setkání EmTech Investment Meeting 2020. „S našimi nedávno zavedenými možnostmi, které jsou spojeny s našimi trhy derivátových obchodů a spotovými trhy, mohou nyní uživatelé kryptoměn zvládat kolísání jejich cen. Ve společnosti OKEx věříme, že blockchain může dosáhnout inkluzivního udržitelného rozvoje a finančního začlenění pro všechny, s přístupem k bankovnictví i bez něj.“

Společnost OKEx, která se věnuje podpoře decentralizovaného financování a technologie blockchainu, nabízí komplexní sadu produktů pro obchodování s kryptoměnami, která obchodníkům nabízí velkou flexibilitu při používání jejich vlastních strategií.

Zdroj: ČTK