Akcie

Čínské akcie posílily pod vlivem lednových čísel z průmyslu

Akcie v Šanghaji i Šen-čenu vstoupily do nového obchodního týdne i měsíce růstem. Z převládajícího optimismu těžila také burza v Hongkongu, která zpevnila o více než dvě procenta. Tahounem byly technologické tituly.

Šanghajský hlavní akciový index přidal v pondělí 0,64 procenta, kdežto index zahrnující pouze takzvané blue chips zpevnil o 1,23 procenta. V téměř stejné míře posílily bankovní tituly. O 2,24 procenta se zvýšila hodnota indexu, který zahrnuje farmaceutický sektor. Burza v Šen-čenu zaznamenala růst o více než procento.

Za poměrně dobrou náladou na čínských akciových trzích stály dobré zprávy, které přišly z čínského průmyslového sektoru. Průmyslová aktivita totiž v lednu opět vzrostla, což je v souladu s pokračujícím ekonomickým oživením nejlidnatější země světa. Průmyslová aktivita ale rostla nejpomalejším tempem za posledních pět měsíců.

Z optimismu na čínských trzích těžila také burza v Hongkongu, kde hlavní index Hang Seng během pondělí přidal více než dvě procenta. Vzhůru ho táhly především technologické tituly, především Tencent a Meituan. Druhá jmenovaná společnost si připsala bezmála desetiprocentní zhodnocení. Technologický subindex posílil o 5,24 procenta.

One comment

Comments are closed.