Fond kvalifikovaných investorů J&T Arch Investments za loňský rok připsal investorům v korunách výnos 19 procent.

Fond J&T Arch Investments loni vynesl investorům v korunách 19 procent

Fond kvalifikovaných investorů J&T Arch Investments za loňský rok připsal investorům v korunách výnos 19 procent. Výnosy v eurech dosáhly 15 procent. Fond, který uzavřel rok 2023 s objemem aktiv 55,08 miliardy korun, a stal se tak největším fondem v Česku a na Slovensku, o tom dnes informoval ČTK v tiskové zprávě. Meziroční míra inflace ke konci roku činila 6,9 procenta.

Pomohly i portfoliové investice minoritních podílů

Na výsledcích se podílela nejen naše největší investice do fondu J&T Alliance, ale nezanedbatelný efekt měly též dobré výsledky ostatních portfoliových investic. Konkrétně našeho podílu v Moneta Money Bank (Moneta) a dále minoritních podílů, které spoluvlastníme s J&T Bankou, Rohlik Group (Rohlik) a fondem Petrus Advisers Special Situations Fund,“ komentoval výsledky člen investičního výboru J&T Arch Adam Tomis.

J&T Arch Investments je hlavní investiční platformou skupiny J&T. Fond investuje do podniků, projektů a partnerství, které skupina vybudovala v posledních 25 letech. Fond spravuje nejen majetek zakladatelů skupiny J&T, ale také privátních a institucionálních investorů. Fond se obchoduje na Burze cenných papírů Praha, kde patří mezi nejlikvidnější fondové tituly.

Fond se v březnu stal minoritním podílníkem

Fond kvalifikovaných investorů J&T Arch Investments se v březnu stal za 2,5 miliardy korun minoritním podílníkem Emma Alpha Holding, hlavní investiční platformy skupiny Emma Capital podnikatele Jiřího Šmejce. Podíl fondu bude činit 8,1 procenta.

Fond je určen kvalifikovaným investorům, kteří mohou společně se zakladateli skupiny investovat do jejího dalšího růstu. Fond lze zakoupit přímo přes J&T Banku či vybrané obchodní partnery nebo na trhu, prostřednictvím burzy.

Zdroj: ČTK