Kryptoměnová burza Coinbase odejde z Japonska. Rozhodnutí zdůvodnila volatilitou trhu

Kryptoměnová burza Coinbase odejde z Japonska. Rozhodnutí zdůvodnila volatilitou trhu

Japonští klienti kryptoměnové burzy Coinbase mají lhůtu do 16. února, aby stáhli své peněžní zůstatky, ať už je drží v běžných měnách nebo kryptoměnách. Burza Coinbase totiž následuje krok konkurenta Kraken a z Japonska odejde.

Volatilita trhu jako příčina

Kryptoměnová burza Coinbase chce opustit Japonsko kvůli volatilitě na trhu. Společnost to oznámila na svých webových stránkách. Burza Coinbase tak reaguje na vývoj posledních měsíců na kryptoměnových trzích, které trpí pádem několika obdobných tržišť a obchodníků. Zejména kvůli krachu jedné z největších kryptoměnových burz FTX utrpěl celý segment výrazným narušením důvěry ze strany klientů.

Odchod již v lednu

Burza Coinbase tak bude následovat rozhodnutí konkurenčního obchodníka Kraken, který se k odchodu z Japonska odhodlal před pár týdny. A svou činnost v zemi vycházejícího Slunce ukončí ještě v lednu.

Japonští klienti kryptoměnové burzy Coinbase budou mít lhůtu do 16. února, aby si převedli své peněžní zůstatky, ať už je u Coinbase mají deponované ve standardních měnách nebo kryptoměnách. Po tomto datu budou automaticky převedeny na japonské jeny, oznámila kryptoměnová burza.