tokio, japonsko, asie

Akciové trhy v Asii: Čína a Hongkong v opozici vůči Tokiu a Soulu

Hlavní asijské akciové trhy stály ve středu již v tradiční opozici. Zatímco burzy v Hongkongu a Šanghaji oslabovaly, Tokio se Soulem mířily vzhůru.

Souhrnný index šanghajské burzy v polovině týdne oslabil o 0,76 procenta. Index CSI300, který zahrnuje nejatraktivnější tituly pak ztratil skoro celé procento. Burzu nejvíce táhly dolů zdravotnické a technologické tituly, které odepsaly bezmála dvě procenta. Propad technologií se podepsal také ne oslabení menší čínské akciové burzy v Šen-čenu. Ta ztratila více než procento.

V podobném duchu se odvíjelo středeční obchodování také v Hongkongu. Souhrnný index Hang Seng oslabil o 0,58 procenta, subindex čínských firem ztratil 0,35 procenta. Také zde nejvíce padaly akcie zdravotnických firem (o dvě procenta) a technologií (o procento).

Přesně opačným směrem se vydaly burzy v jihokorejském Soulu a japonském Tokiu. Soulský index KOSPI uzavřel o 0,07 procenta silnější než o den dříve. Přitom během středy posílil až o 0,6 procenta. Tokijský index Nikkei přidal skoro půl procenta. Jak v Soulu, tak v Tokiu rostly díky technologiím, v Tokiu se přidaly ještě aerolinky nebo automobilky.

One comment

Comments are closed.