social-media, sociální sítě, pinterest, LinkedIn, Twitter, Tumblr

Pinterest: skvělé výsledky a dynamika podle investorů

Pinterest (PINS) je pro dlouhodobé investory zajímavou volbou z oblasti sociálních médií. Ze svého minima kolem 55 dolarů v květnu se vyšvihla o 40 % a ponechává si svoji obrovskou dynamiku. Pinterest se ale stále nedostal nad svoje maxima ze začátku roku, je pod nimi asi 15 %. Navíc se průměrná cílová cena podle analytiků pohybuje právě na historických maximech. Růstoví investoři mají tedy proč věřit, že tato akcie půjde vzhůru.

12–15% růst se ale některým investorům nemusí zdát příliš lákavý, Pinterest v tomto ukazateli mohou předstihnout jiné akcie. Pojďme se ale podívat na to, proč by Pinterest mohl dosahovat lepších výsledků nejen v roce 2021.

Nedávné výsledky Pineterestu mluví za sebe, vyniká v klíčových ukazatelích. Můžeme zmínit například meziroční nárůst tržeb za 1. čtvrtletí o 78 % na 485 milionů dolarů,  celosvětový růst počtu aktivních uživatelů (MAU) o 30 % na 478 milionů, upravený zisk EBITDA za 1. čtvrtletí ve výši 84 milionů dolarů (čistá ztráta podle GAAP za toto čtvrtletí činila 22 milionů dolarů).

Investoři si však především všímali nízké prognózy růstu počtu uživatelů (MAU), která se do budoucna pohybuje kolem poloviny desítek. Pinterest však v minulosti zaznamenal vyšší růst, meziročně o 30 %. Předpovídat růst uživatelů je i vzhledem k pandemii velká neznámá.

Pinterest nedávno oznámil přidání nákupní funkce a funkci zpětného prodeje pro obchodníky. I to je známkou orientace na ziskový růst. Pinterest si právě od těchto funkcí slibuje vyšší příjmy na jednoho aktivního uživatele. Navíc růst počtu uživatelů není nutností, společnost má už teď vysoce angažované publikum, kterému se snaží prodat více produktů. Také proto může být Pinterest jednou z nejvíce podhodnocených akcií segmentu.

Akcie PINS jsou hodnoceny jako mírný nákup. Vzhledem ke snižujícím se ztrátám a silným výsledkům v klíčových ukazatelích se jedná o akcie s potenciálem zisku, což by mělo ze společnosti činit skvělou volbu.

 

One comment

Comments are closed.