Americké akcie dnes opět posílily, nadále těží z očekávání, že americká centrální banka (Fed) by mohla zpomalit tempo zvyšování úrokových sazeb.

Na americké burze se dnes objeví novinka. Obchodovat se budou podíly nově vzniklé společnosti Gen Digital

Ve Spojených státech se dnes odpoledne začne obchodovat s akciemi firmy, která vznikla spojením antivirových společností Avast a NortonLifeLock. Nově vzniklý podnik, který se zároveň přejmenoval na Gen Digital, to oznámil v pondělní tiskové zprávě. Akcie budou mít na trhu Nasdaq v New Yorku symbol GEN.

Lidé dnešního světa jsou jedna velké digitální generace

„Internet v současné době používá pět miliard lidí. Digitální život je život,“ uvedl generální ředitel společnosti Gen Digital Vincent Pilette. Neplatí podle něj rozdělení na generace X, Y či Z, uživatelé jsou podle něj součástí digitální generace (Generation Digital), z čehož firma odvozuje i svůj název.

„Náš každodenní život je spojený s internetem. Na síti zadáváme bankovní pokyny, nakupujeme, učíme se, pracujeme a jsme díky ní propojeni,“ řekl Ondřej Vlček, jenž původně českou firmu Avast vedl a ve sloučeném podniku je teď prezidentem. „Technologický pokrok sice přinesl vymoženosti a propojení, které jsme si nedokázali představit, ale také další složitosti a nové typy hrozeb,“ dodal.

Do portfolia společnosti Gen patří značky Norton, Avast, LifeLock, Avira, AVG, ReputationDefender a CCleaner. Firma produkty a služby v oblasti kybernetické bezpečnosti, ochrany soukromí a identity poskytuje více než 500 milionům uživatelů ve více než 150 zemích.

Česká značka na poli mezinárodního počítačového zabezpečení

Avast je česká nadnárodní antivirová společnost, která na trhu působí od roku 1988. Je jedním z průkopníků v oboru počítačového zabezpečení. Dodává bezpečnostní programy pro počítače a mobilní zařízení a podle odborníků se řadí ke světové špičce.

Zdroj: ČTK

One comment

Comments are closed.