Bitcoin zpevnil o více než pět procent

Po slabém víkendu přišel silný růst kryptoměn. Bitcoin zpevnil o více než pět procent

Kryptoměny zažily solidní start do nového obchodního týdne. Bitcoin si připsal přes pět, Ethereum dokonce více než sedm procent. Trh reagoval na pozitivní sentiment asijských investorů.

Digitální aktiva tvoří významný podíl na portfoliích

V současné době drží 52 procent bohatých investorů v Asii nějaký druh digitálních aktiv. Vyplývá to z průzkumu společnosti Accenture. Do konce letošního roku by se tento podíl mohl zvýšit až na 73 procent.

Digitální aktiva zaujímají 7procentní podíl na portfoliích dotazovaných investorů. To z nich činí páté nejvýznamnější aktivum u asijských investorů. To je více, než kolik alokují do cizích měn, komodit nebo sběratelských předmětů. Průzkumu se zúčastnilo kolem 3 200 investorů a přes 500 finančních poradců nebo firem spravujících aktiva.

Zájem o Bitcoin znovu roste

Kryptoměny se na začátku nového obchodního týdne těšily poměrně velkému zájmu investorů, a to po několika dnech poklesu nebo stagnace. Bitcoin se po většinu pondělí obchodoval o více než pět procent silnější, a po velmi slabém víkendu se opět přehoupl přes hranici 31 tisíc dolarů. Ethereum zpevnilo o více než sedm procent a přiblížilo se k ceně dvou tisíc dolarů.