Bitcoin se i přes čtvrteční nárůst propadl pod 40 tisíc dolarů

Bitcoin se propadá, už je pod 40 tisíci dolarů

Ještě během čtvrtku se tržní cena nejpopulárnější kryptoměny přiblížila ke 43 tisícům dolarů. Před víkendem se však Bitcoin ocitl pod prodejním tlakem, podobně jako ostatní digitální měny. Na trh se přelila špatná nálada z akciových burz.

Bitcoin v tom není sám

Dramatický pokles svých hodnot zažily ale i ostatní kryptoaktiva, z těch nejznámějších to bylo například Ethereum. Bitcoinu se nepodařilo udržet nad hranicí 40 tisíc dolarů a po většinu uplynulého víkendu se obchodoval mezi 39,5 a 40 tisíci. Ještě ve čtvrtek se přitom jeho cena blížila 43 tisícům dolarů, pak ale nastal prudký pád. Během necelých dvou dní Bitcoin ztratil téměř osm procent. Přes sedm procent odepsala také druhá nejobchodovanější kryptoměna Ethereum.

Vývoj na akciových trzích

Kryptoměnový trh se svezl na špatné náladě investorů na akciových burzách. Wall Street a další trhy totiž během pátečního obchodování propadly nejvíce za řadu měsíců. Akcie totiž zasáhly výprodeje kvůli probíhající výsledkové sezóně. Veřejně obchodované společnosti totiž postupně oznamují svoje hospodaření za první letošní čtvrtletí. Například akcie streamovací služby Netflix během posledních pěti dnů ztratily více než třetinu své hodnoty kvůli odlivu předplatitelů.