Londýn, fintech, investice

Londýnské fintechy získaly od investorů rekordních 5,3 mld. USD

Investoři vložili v prvním pololetí do finančně technologických start-upů sídlících v Londýně rekordních 5,3 miliardy dolarů (115,9 miliardy Kč), zatímco ve stejném období loni to bylo 2,1 miliardy dolarů. Vyplývá to z průzkumu společností Dealroom a London & Partners, na který dnes upozornila agentura Reuters. Rekordní investovaná částka podle ní ukazuje, že britská metropole si i po brexitu drží status centra digitálních finančních služeb.

Finančně technologické firmy po celém světě získaly v období od ledna do června od investorů 54,1 miliardy dolarů, což je více než úhrnem za uplynulé dva roky. Londýnské start-upy měly velký podíl na evropském růstu, získaly více než třetinu z investic. V celosvětovém měřítku se Londýn řadí na druhé místo za San Francisco a mírně před New York, zjistil výzkum.

„Po dnešních údajích o investicích prošel britský finančně technologický sektor hlasováním o důvěře,“ uvedla Anne Bodenová, která sama řídí jen z projektů, a sice digitální banku Starling. Ta od investorů letos vybrala 322 milionů liber (9,7 miliardy Kč). Z dalších velkých kol financování stojí za zmínku mimo jiné 478 milionů dolarů (10,5 miliardy Kč) pro platební společnost SaltPay a 450 milionů dolarů pro platební společnost Checkout.com.

Zdroj: ČTK

One comment

Comments are closed.