Vyplatí se nákup akcií společnosti Eli Lilly?

Mezi jednu z nejlepších farmaceutických společností patří Eli Lilly, která je zaměřená převážně na diabetes. Jejich nejvyšší příjmy jsou ale pouze část úspěchu. Druhá část se skrývá v rozšiřování marží díky zvyšování efektivity.

Společnost Eli Lilly připravuje produkt, o kterých generální ředitel David Ricks řekl, že se jedná o „dva nejcennější projekty, na kterých jsme kdy pracovali, a možná nejcennější projekty v tomto odvětví v společnosti“. Konkrétně se jedná o dvě aktiva.

První by se měl zaobírat Alzheimerovo chorobou a druhý léčbou diabetu 2.typu. Podle analytiku mají potenciál dosáhnout hodnoty 10 milionů dolarů.

U projektu zabývající se diabetem, společnost podala žádost o schválení těchto produktů, které by mělo být do poloviny roku 2022 schválené. Co se týče Alzheimerovy choroby se jedná o regulační opatření, které Eli Lilly očekává též v druhé polovině roku 2022.

Příští rok bude plný nových projektu a změn v oblasti farmacie. Společnost Eli Lilly ještě není na svém vrcholu. Společnost má ještě co nabídnout a nákup jejich akcií se vyplatí.