Německá společnost Sefe, která je známější pod svým bývalým názvem Gazprom Germania, vyjednává o posílení dodávek zkapalněného zemního plynu do Evropy.

Bývalá německá odnož ruského Gazpromu jedná o větších dodávkách LNG do Evropy

Německá společnost Sefe, která je známější pod svým bývalým názvem Gazprom Germania, vyjednává o posílení dodávek zkapalněného zemního plynu do Evropy. Chce zajistit pokrytí spotřeby až do výše 300 terawatthodin ročně.

Německo jedná o zkapalněném zemním plynu v Singapuru

„Hledáme způsoby, jak diverzifikovat dodávky zemního plynu do Evropy,“ uvedl pro agenturu Reuters Egbert Laege, šéf společnosti Sefe. Na svou misi za zkapalněným zemním plynem vyrazil do Singapuru, který platí za jeden z nejvýznamnějších světových obchodních uzlů, co se nejen komodit týče.

Laege rovněž zmínil, že Sefe bude potřebovat finanční zajištění od spolkové vlády, a to až do výše necelých deseti miliard eur. Společnost Sefe vyjednává s mnoha potenciálními dodavateli, mezi kterými je i těžařská firma Shell.

Vznikne cenový koridor pro ceny plnu?

Lídři zemí Evropské unie vedle toho jednají o nastavení cenového koridoru pro ceny plynu, kterým by dokázali zajistit jeho zlevnění. Detaily návrhu, který pochází ze společné dílny Polska, Itálie, Belgie a Řecka, budou projednány během pátečního setkání zástupců evropské sedmadvacítky v Praze.