Holding Colt CZ Group SE (Colt CZ) vykázal za tři letošní čtvrtletí výnosy 10,2 miliardy korun. Meziročně vzrostly o 34,4 procenta, zejména díky navýšení prodeje zbraní a konsolidaci výnosů Coltu.

Colt CZ za tři čtvrtletí meziročně zvýšil výnosy o třetinu, prodal více zbraní

Holding Colt CZ Group SE (Colt CZ) vykázal za tři letošní čtvrtletí výnosy 10,2 miliardy korun. Meziročně vzrostly o 34,4 procenta, zejména díky navýšení prodeje zbraní a konsolidaci výnosů Coltu. Čistý zisk zbrojařské skupiny dosáhl za devět měsíců roku 1,3 miliardy korun, nárůst ve srovnání se stejným obdobím loni činil 47,1 procenta. Vyplývá to z konsolidovaných neauditovaných finančních výsledků holdingu, které dnes Colt CZ zveřejnil v tiskové zprávě.

Podle generálního ředitele a předsedy představenstva Jana Drahoty zaznamenal Colt CZ Group SE opět rekordní výsledky. „Meziroční srovnání pozitivně ovlivnila nejen konsolidace výnosů Coltu, ale také zlepšený produktový mix a nárůst počtu prodaných zbraní na klíčových trzích,“ uvedl Drahota. Stěžejní jsou pro holding trhy v Severní Americe, Asii a Evropě.

Pozitivní očekávání

Vedení Colt CZ očekává, že celkové výnosy v roce 2022 mohou dosáhnout 14 až 14,6 miliardy korun. Ve srovnání s konsolidovanými výnosy v roce 2021 představuje nárůst o 31 až 36 procent. Očekávaná výše ukazatele EBITDA by letos mohla dosáhnout tři až 3,3 miliardy korun, což by znamenalo meziroční nárůst o 38 až 52 procent.

Celosvětový dosah

Colt CZ je předním světovým výrobcem ručních palných zbraní pro ozbrojené složky, osobní obranu, lov, sportovní střelbu a další komerční využití. Své produkty prodává především pod značkami Colt, CZ (Česká zbrojovka), Colt Canada, CZ-USA, Dan Wesson, Spuhr a 4M Systems. Skupina má své sídlo v České republice a výrobní kapacity v ČR, USA, Kanadě a Švédsku. Zaměstnává více než 2000 lidí v ČR, USA, Kanadě, Německu a Švédsku. Skupina je vlastněna holdingem Česká zbrojovka Partners SE ze 76,9 procenta, zbývajících 23,1 procenta tvoří veřejně obchodované akcie.

Zdroj: ČTK